Pingo, bos en terassen

Pingo – De natuur in je tuin…

PingoOp het terrein van het Het Farm-house ligt een klein meertje, een zogenaamde pingo.

Wat is een pingo?

Een pingo is ooit lang geleden gevormd tijdens de ijstijd. IJsbergen smolten door natuurgeweld diep onder de grond en vormden trechtervormige gaten, die vervolgens na een eeuwenlang smeltproces vol liepen met water. Het bijzondere daaraan is, dat er zich een afsluitende leemlaag vormde, waardoor het water er in staan blijft en niet kon weglopen.
In de omgeving vinden we enkele van deze unieke natuurruïnes. Een ervan ligt op ons terrein. Op Wikipedia kun je hier meer over lezen.

Pingo-houses

De naam zegt het al, de rondom de pingo-gesitueerde bungalows zijn te huur.  Het is een oase van rust. In- en rond het water leeft een bonte verzameling van dieren en planten. De natuur in je tuin. Een unieke plaats om te vissen, van de rust te genieten en de natuur tot je toe te laten.

PingoBostuin

Daarnaast biedt het terrein talloze manieren om je terug te trekken.
Overal zijn zitjes en terrassen. In de door ons aangelegde bostuin groeit wat er wil groeien en zijn steeds weer nieuwe ontdekkingen te doen. De rest van de tuinen wordt ingezaaid met zaad van wilde bloemen, zodat in de lente en zomer een kleurrijke bloemenweelde je tegemoet straalt.

PingoDieren

PingoFazanten, wezels, een vos of een hertje. Elk jaar ontdekken we dat de fauna toeneemt, zodra we de natuur de gelegenheid bieden dat het zijn eigen weg kan volgen.

Bloemen

We zaaien elk jaar diverse bloemenzaden om ook de flora de ruimte te geven. Een sprookje van kleur en geur omringt de gebouwen.

Pingo

Pingo